X450 Airless Spray Gun Trouble Shooting Guide


X450 airless spray gun

Max. pressure: 250bar/3600psi

Inlet connector: 1/4″NPSM, 1/4″PT, M16*1.5

Output connector: 11/16″, 7/8″

4-finger trigger

X450 airless spray gun 250bar

X450 airless spray gun 250bar

 

X450 Airless Spray Gun Trouble Shooting Guide as below:

Paint won’t shut off at tip of airless gun.

1. Seat in the spray gun dirty.

Solution: Trigger spray gun several times under pressure.

2. Needle stop nut too tight.

Solution: Loosen the stop-nut.

3. Worn valve assembly.

Solution: Replace valve assembly.

 

Airless gun won’t spray.

1. Trigger safety on.

Solution: Disengage trigger stop.

2. Inline filter clogged.

Solution: Clean or replace mesh filter.

3. airless spray gun tip clogged.

Solution: Increase pressure at pump.

4. No pressure at spray gun.

Solution: Check pump for proper operation.

 

Spray pattern has “tails” or fingering.

1. Pressure too low.

Solution: Increase pressure at pump.

2. Material too thick.

Solution: Thin per manufacturer’s recommendation.

3. Tip adjusted too wide.

Solution: Reduce pattern size / change smaller size.

4. Spray tip worn.

Solution: Install new tip

 

Distorted pattern.

1. Plugged or worn tip.

Solution: Clean or replace tip.

 

Spray pattern variations.

1. Spray tip worn beyond spray pressure capability.

Solution: Replace spray tip.

2. Check transducer for wear or damage.

Solution: Replace transducer.

3. Check pressure control for smooth operation.

Solution: Replace pressure control.

 

There is spitting from the spray gun

1. The fluid supply is low or empty

Solution: Refill the supply container

2. Air entrapped in the fluid pump of the hose.

Solution: Check for loose connections on the siphon assembly, tighten, then re-prime pump.

 

Or contact Dino-power directly, if any problems.


Inquiry

Your Name

Your Phone

Your Email Address

Your Website

Your Country

You Are

You want to use our paint sprayer for

What material do you spray?

Message